Web Analytics

Nieuwe supplementen - 5-alfa-hydroxylaxogenine

5-alfa-hydroxylaxogenine & laxogenine
Ga naar de inhoud

Nieuwe supplementen


Nieuwe supplementen
Als wielrenner en apotheker, al jaren op zoek naar prestatieverbeterende stoffen voor mijn supplementenbedrijf Creanite, kreeg ik enkele plantenextracten aangereikt van Smilax Sieboldii extract. De extracten bevatten (deels chemisch bijgewerkt) de plantensteroïden laxogenine en 5-alfa-hydroxylaxogenine. Ook in het 26e jaar van Creanite blijft het een sport om weer nieuwe stoffen te vinden, die echt iets uit kunnen halen bij sportprestaties.
Niet gehinderd door een grote bedrijfsorganisatie konden vele stoffen, al jaren voordat zij populair werden bij de grote massa, al bij Creanite gekocht worden: Rhodiola rosea extract, d-ribose, Cordyceps sinensis extract, Tongkat Ali extract, de pure maltodextrines, calciumpyruvaat en het gedroogde bietenextract met de exacte hoeveelheid nitraat.
 
Plantensteroïden
Uit Smilax Sieboldii wordt dus de plantensteroïde laxogenine gehaald. Daar hebben ze 5-alfa-hydroxylaxogenine van afgeleid. Steroïden hoeven niet meteen een slechte naam te hebben, steroïden komen overal voor. Een steroïde is chemisch gezien een basismolecuul, waaraan op enkele plaatsen atomen vast kunnen zitten, die voor telkens weer andere eigenschappen van de stoffen kunnen zorgen. Andere bekende steroïden zijn vitamine D, cholesterol, glycyrrizhinezuur (uit drop), testosteron, oestrogenen, corticosteroïden en de op testosteron lijkende anabole steroïden.
Vanwege die gelijkenis waren de plantensteroïden uit Smilax in de jaren 80-90 al populair. Al keek men niet echt naar welke stoffen men uit de plant moest hebben. Het waren echt supergrote kruidentabletten - de gemalen complete plant dus.

Een onderzoek
Met plezier en met succes heb ik de nieuwe extracten uitgeprobeerd. Het is daarbij een voordeel dat ik nog geregeld aan wedstrijden mee doe en daarvoor ook krachttraining doe.
Het effect was duidelijk merkbaar, maar als bewijs dat het om werkzame stoffen gaat, is mijn mening alleen, niet veel waard. Al heb ik tot nu toe meer dan 3000 wedstrijden gereden en het wielrennen altijd gecombineerd met krachttraining met de bekende sportschoolapparatuur: het garandeert geen objectieve manier van beoordelen. Je kan jezelf alles wijsmaken.
Gecharmeerd van het grote effect heb ik daarna aan de fabrikant de beide stoffen in de meest geconcentreerde vorm gevraagd. Daarmee was het mogelijk de effecten van de stoffen in een eenvoudig onderzoek te vergelijken. Dat onderzoek is nooit helemaal afgerond, maar het was het maken van deze website meer dan waard.


Creanite
Al bijna 26 jaar bedenkt, ontwikkelt en maakt Jan de Heij - van oorsprong apotheker - met de hand alle producten. Waar grote fabrieksmachines allerlei hulpstoffen nodig om probleemloos te kunnen werken, wordt hier gewerkt zonder siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose, kleurstoffen en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten.
Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
De werkzame plantenstoffen in geconcentreerde vorm uit extracten van planten zijn meestal het uitgangspunt.

Al bijna 25 jaar bedenkt, ontwikkelt en maakt Jan de Heij - van oorsprong apotheker - alle producten. Plantenstoffen uit geconcentreerde extracten van planten zijn meestal het uitgangspunt. Grote bedrijven hebben grotere fabrieksmachines die hulpstoffen nodig hebben om probleemloos te kunnen werken.
Hier wordt gewerkt zonder siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose, kleurstoffen en andere hulpstoffen.
Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.

Terug naar de inhoud