Web Analytics

Voorlopige conclusies - 5-alfa-hydroxylaxogenine

5-alfa-hydroxylaxogenine & laxogenine
Ga naar de inhoud

Voorlopige conclusies


Conclusies
De resultaten komen nog binnen en worden nog verwerkt, maar de tendensen zijn al waarneembaar.
Er is voor sporters vooral een gunstig effect van 5-alfa-hydroxylaxogenine te zien. Spierkracht en uithoudingsvermogen nemen toe. Alleen bij de seated leg press kon laxogenine in de buurt komen van 5-alfa-hydroxylaxogenine. Wie breder wil worden en meer spiermassa wil krijgen heeft ook meer aan 5-alfa-hydroxylaxogenine.
Er is wel een terrein waar laxogenine de baas is: laxogenine verlaagt het vetpercentage. 5-alfa-hydroxylaxogenine doet het daarmee niet beter dan de placebo. Dat zou een goede reden kunnen zijn om de stoffen te combineren. Maar er zullen vast meer stoffen zijn die het vetpercentage verlagen en niet zo duur zijn.

Het volgende onderzoek
Aanvankelijk was er weinig vertrouwen in beide stoffen. Er worden wel meer stoffen aangeprezen en blijken dan achteraf niets te doen. Toen ik de fabrikant uitdaagde om alles eens op een simpele manier te testen, nam men daar de uitdaging aan. Eigenlijk had nog niemand de resultaten van de stoffen bij sporters op een rijtje gezet.
Nu zou ik kiezen voor een test van minstens 5-6 weken, misschien zelfs nog langer. De opgaande lijn in de grafieken was nog nergens vlak gaan lopen na 4 weken. Maar er moest ergens begonnen worden en de proefpersonen nog langer opzadelen met een heel regelmatige training, was misschien wat te veel van het goede.
Er waren sporters die bijzonder goed reageerden op 5-alfa-hydroxylaxogenine. Van die mannen zou ik de grenzen van verbetering wel willen meten. Het zal ook interessant zijn om te meten hoelang de toegenomen spierkracht aanhoudt, als men met de capsules stopt. En nu blijkt dat duursporters er ook betere sportprestaties mee leveren, zou de invloed op het duurvermogen ook op een of andere manier getest kunnen worden.

JdH

Creanite
Al bijna 26 jaar bedenkt, ontwikkelt en maakt Jan de Heij - van oorsprong apotheker - met de hand alle producten. Waar grote fabrieksmachines allerlei hulpstoffen nodig om probleemloos te kunnen werken, wordt hier gewerkt zonder siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose, kleurstoffen en andere hulpstoffen die we beter weg kunnen laten.
Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.
De werkzame plantenstoffen in geconcentreerde vorm uit extracten van planten zijn meestal het uitgangspunt.

Al bijna 25 jaar bedenkt, ontwikkelt en maakt Jan de Heij - van oorsprong apotheker - alle producten. Plantenstoffen uit geconcentreerde extracten van planten zijn meestal het uitgangspunt. Grote bedrijven hebben grotere fabrieksmachines die hulpstoffen nodig hebben om probleemloos te kunnen werken.
Hier wordt gewerkt zonder siliciumoxide, magnesiumstearaat, lactose, kleurstoffen en andere hulpstoffen.
Er wordt hier gekozen voor meer lichaamsvriendelijke alternatieven.

Terug naar de inhoud